Tim Arnold

Documentary Director

Op zoek naar gezond

Op zoek naar gezond

Documentary

Op zoek naar gezond

(Dutch only)
Als ouder wil je dat je kind gezond eet. Maar invloeden van buitenaf maken dat moeilijk. Zo is 80% van de producten in de supermarkt ongezond. Hanna Verboom, Renze Klamer en Fidan Ekiz maken zich grote zorgen en gaan #opzoeknaargezond.

Overal om ons heen wordt ongezond eten en drinken aangeboden en gepromoot. Zo erg zelfs, dat de keuze voor gezond eten en drinken door de voedingsindustrie onmogelijk wordt gemaakt. Verontwaardigd over dit gebrek aan keuzevrijheid starten we samen met Diabetes Fonds, Hartstichting, Maag Lever Darm Stichting en Nierstichting (verenigd in de Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie (AVGG), de bewustwordingscampagne #opzoeknaargezond. Hiermee gaan we Nederland wakker schudden om met elkaar een verandering in gang te zetten.

Middelpunt van de campagne is de driedelige documentairereeks ‘Op zoek naar gezond’, waarin journalisten Renze Klamer, Hanna Verboom en Fidan Ekiz de pijnlijke waarheid blootleggen over hoe we gestuurd worden in ons gedrag. Zij gaan in gesprek met consumenten, vertegenwoordigers van supermarkten, voedselfabrikanten en wetenschappers en proberen antwoorden te krijgen op vragen als: ‘Waarom is gezond eten duurder dan ongezond?’, ‘Waarom zijn veruit de meeste reclames die mijn kind ziet voor ongezond eten en drinken?’ En ‘waarom is er meer keuze voor ongezond dan gezond?’


TVC 15''


In drie afleveringen onderzoeken ze waarom gezond eten zo'n uitdaging is. Ze kijken naar prijzen, marketing, aanbod en andere invloeden. Ga mee op onderzoek en ontdek waarom het voor ons moeilijk gemaakt wordt om voor gezond te kiezen.

#opzoeknaargezond is een initiatief van het Diabetesfonds, Hartstichting, Maag lever darm stichting, Nierstichting en partners, samen op weg naar een #gezondegeneratie. Lees meer op www.opzoeknaargezond.nlRenze Klamer - ReclameHanna Verboom - PrijsFidan Ekiz- Aanbod


Klant:
Alliantie voor Gezonde Generatie
Agency:
WeFilm
Campagne pagina: https://www.gezondegeneratie.nl/opzoeknaargezond/